Arsenal'e eşlik eden teknik direktör, 1235 maçta 707 galibiyet, yaklaşık

شارك المقال :

 Efsanevi teknik direktör Wenger, geçmişine ve başarılarına rağmen takımın kötü yönetimi ile topçu kulübüne eşlik etti, ancak taraftarlardan ihraç edildi.


Arsenal'e eşlik eden teknik direktör, 1235 maçta 707 galibiyet, yaklaşık %58'lik bir galibiyet oranı ve %20'lik bir mağlubiyet elde etti.Son yıllarda Arsenal'in konumunda olan kulüp için rakamlar hiç de fena değil.

Bu koç kariyerine, Fransız kulübü Cannes'da yardımcı antrenör olarak birçok kişinin başarı için acı çektiği koçluk dünyasında başladı ve işini sevdiği ve her zaman topladığı için rakipler hakkında bilgi toplama ve rakibini tam olarak okuma konusunda ayırt edildi. Rakipler hakkında videolar ve bizim yaptığımız gibi analiz ettik, böylece herkes mükemmelliği fark etti ve etkilendi Wenger işini yaptı ve bunu ilk fark eden 1984'te Fransız kulübü Nancy'nin başkanıydı ve ona bu kulübün teknik yönetimini devralmasını teklif etti. , kulübün hedefi birinci derecede kalmaktı ve sadece Nancy ile kalmayı başaramadı, sezonu ligde on ikinci sırada tamamladı.

1985 sezonunda ise yönetimin takımdaki birçok oyuncuyu satarak takımı ikinci dereceye düşürmesinin kurbanı olan Wenger, Monaco'ya teknik direktörlük teklif eden ve Nani ile sözleşmesini fesheden Wenger'e ders oldu. 1988 sezonunda Monaco'nun teknik direktörlüğünü alarak switch pazarında istediğini imzaladıktan sonra direkt olarak yönetime karar verdi.İşte bu sezon lig şampiyonu olan Monaco'nun elde ettiği başarı buydu.

Wenger, Monaco yönetiminin Bayern Münih'ten istifa etmesine izin vermeyi reddetmesinden sonra, kötü bir şekilde 17. sırada bitirdiği 1994 sezonuna kadar Monaco ile devam etti.

Ve işte Wenger'in iki sezon boyunca J-League'e taşındığı kötü dönemdi.

Arsenal'in bu aksilikten sonra gelip teknik direktöre imza atması için ve işte Wenger'in yeni hikayesi, ona Premier Lig'de kimsenin unutamayacağı bir iz bırakacak, koçun kariyeri, özellikle de o zamandan beri pek çok kişi için ünlü değildi. Kariyerinde tartışmalara yol açan Monaco ile bir sezon dışında parlamadı, ancak Wenger Londra kulübü ile damgasını vurdu ve Gunners kulübü ile tüm bu ihtişamı elde etmeyi başardı ve bu yürüyüşle İngiliz Altınını elde etti. Kariyerinde 2002 ve 1998 FA Cup'ta 7 kez Lig ve Lig

2006'da Şampiyonlar Ligi finaline ulaştı ve Arsenal'in son on yılda seviyesindeki düşüşe rağmen, Arsenal'i herkes için zor bir rakip olarak tutmaya devam etti ve kulübü Şampiyonlar Ligi'nde tutmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, ancak Takımın son yıllardaki kötülüğü ve kalma ısrarı onu bir kurban haline getirdi ve Arsenal'den bir kahraman olarak daha erken çıkacağını umuyordum, ancak Emirates Stadyumu'nun üzerinde uçan bir uçağın ondan ayrılmasını istemesinden pişman oldu.

#IP 

ليست هناك تعليقات